HALLONBLADSTE

Kategori - Livsstil & Mamma & Story. Datum 2012/05/14

Idag har jag varit i en tebutik på Kungsgatan och handlat Hollonbladste, det ska tydligen göra graviditetförloppet snabbare. Gud så spännande. Man ska börja med att dricka en kopp om dagen men sen kan man öka på till 4 koppar om dagen. Och Ni som är oroliga bebisen kommer inte ut om hon inte är redo! Detta gör tydligen indiankvinnor, älskar sånt! Ni där ute som har druckit hallonbladste innan en förlossning, hur gick det? Och hur mycket drack Ni? Tack för tipset! Love C

Kommentarer

 • Elma - Svara

  14 maj, 2012 at 16:26

  Jag läste någonstans att man skulle äta ananas, så jag åt en färsk ananas om dagen. Började en vecka innan BF och vår lilla tjej föddes på beräknad dag. Men varning, man blir rätt kass i magen :-)

  Lycka till med ditt te.

  Kram

 • Zandiee - Svara

  14 maj, 2012 at 16:27

  Fina Carolina!
  Lycka till nu, slutspurten av graviditeten!
  Jag drack själv hallonbladsté, DRACK – på måndag blir det kejsarsnitt, kanske dumt att sätta igång allt innan! :)

 • Lina - Svara

  14 maj, 2012 at 16:38

  Jag drack hallonbladste när jag väntade min dotter 2009. Började ett par-tre veckor före beräknade förlossningsdatumet. Hon kom på utsatt dag och förlossningen gick superbra (och snabbt) :) . Vet inte om det var tack vare teet men jag gillar sånt här så jag tror det. Nu väntar jag barn nr 2 och kommer göra samma sak denna gång. Lycka till!

 • Carolina - Svara

  14 maj, 2012 at 16:40

  Jag drack hallonbladste som en tok med andra barnet men han ville ändå inte komma ut så det blev akutkejsarsnitt. Men andra som jag känner säger att hallonbladsteet hjälpte till att få igång det hela.
  Tycker själv oxå att sånt är kul dessutom är ju tösen färdig vid det här laget och är ju redo för att börja sitt liv på utsidan nu. Lycka till med stundande förlossning och NJUT NJUT NJUT av tjejen och er tid som ny familj. Kram

 • ingrid - Svara

  14 maj, 2012 at 16:50

  min vän drack en massa hallonbladste för att få ut ungen. Ingen effekt. så du kan nog dricka utan att det kommer gå för fort.! sån där olja, rinicin eller vad den heter (kommer inte på namnet) fungerar. Min mamma drack sån och det tog 18 min att få ut min lilla syrra. Men kanske inte var så sunt… kan ju vara farligt om det går för fort…
  Lycka till iaf. Hoppas du får en bra förlossning och inte allt för lång.
  ps. ser din mamma här i malmö titt som tett. ds.

 • sandra - Svara

  14 maj, 2012 at 16:54

  Det finns bara ett sätt!! Färdknäppen. Har fyra barn och har startat varje förlossning med färdknäppen. Funkar definitivt.Prostaglandinet i spermierna startar förlossningen OM du är mogen för att föda.

 • Sanna - Svara

  14 maj, 2012 at 17:02

  Jag drack det där i en ansenlig mängd, man har ju dock inte en susning om hur det skulle gått utan :)

  Dock kom min tös så behändigt 5 dagar för tidigt och hela förlossningen från första värk tills hon va ute tog 8 timmar. Helt lagom snabbt :)

  Hallonbladste eller inte, men hoppas det var det som gjorde susen:)

  Lycka till!

 • Ingrid - Svara

  14 maj, 2012 at 17:10

  2009-06-23 23:33 #2 skrivet av JohannaMax Jag har gått över tiden tio dagar nu. Promenader o vila har jag testat samt hallonbladste men inget händer. Har slutat med tet nu, skyller på det för det drack jag inte med dottern o hon kom dagen efter beräknad bf.

  Barnet kommer när det är redo, ärligt så tror jag inte man kan göra nått för att få fart på det själv o jag är för feg för att testa annat. Vill ju inte riskera att det händer nått så att det går galet.

  Detta här ovan tog jag från en blogg ang hallonbladste. Det är kanske så, att man inte kan göra så mycket mer än att vänta tills när det är dags. Men försöka duger ju. Lycka till C !!! Ska bli skönt för dig när det är över och ni har prinsessan i era armar :) Så KUL !!!!!

 • sandra - Svara

  14 maj, 2012 at 17:12

  hej, jag drack det under sista månaden med min dotter, 3 koppar om dagen och min Emilia kom en vecka innan beräknad datum:) Smakade så där i början men sen tyckte jag det var gott. Lycka till…

 • Viktoria - Svara

  14 maj, 2012 at 17:18

  Carolina,
  Jag vet inte riktigt hur hallonbladste fungerar när det gäller graviditeten men jag har använt detta för att lindra menssmärtor, och det fungerar bra. Så det är det tips jag kan ge dig! :) lycka till

 • Anna - Svara

  14 maj, 2012 at 17:28

  Jag drack också hallonbladste, men det funkade inte på mig…gick 2 veckor över tiden…dock kom jag igång av mig själv precis dagen innan bokad igångsättning =) antar att lillen inte var redo, tots allt te, hihi….Lycka till, det är iaf ett gott te!

 • Camilla - Svara

  14 maj, 2012 at 17:29

  Hej!
  Jag drack hallonbladste från v35. Min förlossning tog 5tim från att vattnet gick. Tydligen ovanligt fort för en förstagångsföderska. Inga stygn behövdes och återhämtningen gick bus fort. Rekommenderar hallonbladste :-)

 • Marie - Svara

  14 maj, 2012 at 17:29

  Spännande! Kanske man ska testa? :) Är gravid i vecka 35, så kanske ska vänta tills jag är i vecka 37 då? Eller vilken vecka är du i? Kul om det funkar, så man slipper gå över tiden! Kram

 • jessica johansson - Svara

  14 maj, 2012 at 17:29

  Hej!!
  Jag började dricka hallonbladste i vecka 36, drack två koppar om dagen och veckan därefter drack jag mellan två och fyra koppar (obsavera att det måste vara 100 % hallonbladste och inte utblandat!) Min förlossning (2:a barnet, drack inte med första) gicg väldigt snabbt och då menar jag väldigt snabbt…höll på att få min lilla Meja i bilen, blev inskriven på förlossniongen 11.17….11.28 var hon född, ute på tre st krystvärkar. Anldeningen att det gick så snabbt var att värkarna ”lurade” mig för att dom avtog och satte igång sen med en välldans fart och i bilen på väg till Halmstad ifrån Falkenberg hade jag inga pauser alls mellan värkarna…

  Jag är övertygad om att det hjälpte min förlossnig, tror dock att det hade gått snabbt om jag inte hade druckit det men det hjälpte till utan tveckan. Det bästa med hallonbladstet är att det hjälper livmorden att dra ihop sig snabbare och man blöder då i regel mindre…skall också hjälpa ammningen att komma igång snabbare också…värt att pröva och det rekommenderas utav måna barnmorskor i England! All lycka till dig och hoppas att du får en fantastisk förlossning…kommer att vara ditt livs häftigaste upplevelse.

 • Sophia - Svara

  14 maj, 2012 at 17:35

  Jag drack ca 4-5 koppar om dagen, började två veckor innan BF. Åkte in till Förlossningen dagen efter BF =)

 • Nina - Svara

  14 maj, 2012 at 17:40

  Jag drack det i mängder! Tyvärr hände det inte något. Jag rekommenderar däremot sex :) Det satte igång mina värkar efter ett par försök. Lycka till! Kram

 • desiree - Svara

  14 maj, 2012 at 17:43

  Jag drack 3-4 koppar om dagen och det tog 4 dagar innan lillen kom :)

 • Frida - Svara

  14 maj, 2012 at 17:47

  Hej Carolina!
  Jag födde en liten son för snart en månad sen. Det är så underbart att vara mamma. Jag började dricka hallonbladste två månader innan beräknat datum. En kopp om dagen. Sen ökade jag med flera koppar ca tre veckor innan. Min lilla son kom en vecka för tidigt. Det var skönt. Sen hade jag en 48 timmar lång förlossning men det gör inget såhär i efterhand när man har en guldklimp i sin famn.

  Ta hand om dig !

  Kram

 • Hedvigsmamma - Svara

  14 maj, 2012 at 17:52

  Jag började med hallonbladste ca 4 v innan BF. Dock hade den ingen inverkan på mig, för jag fick bli igångsatt och det tog 17,5 tim av ren och skär smärta innan krystvärkarna kom!
  Men teet var väldigt gott :-)

 • Sara - Svara

  14 maj, 2012 at 18:02

  Hej Carolina! Jag drack hallonbladste från vecka 35 tills förlossningen drog igång. Drack runt 4koppar per dag. Jag är helt övertygad om att detta hjälpte min, likaväl som mina vänners, förlossning! Som förstföderska tog det 5h totalt och var en mycket skonsam och lätt förlossning! Liknande för mina vänner! Se upp för hallonbladste i påsform bara, de innehåller inte 100% hallonblad och mer färgämnen. Köp äkta malda hallonblad. Se till att dricka ordentligt så är jag säker på att du får en bra förlossning! Lycka till!!

 • J - Svara

  14 maj, 2012 at 18:02

  Drack och drack men tyvärr hände det ingenting. Gick över en vecka…

 • Caroline - Svara

  14 maj, 2012 at 18:09

  Åt ananas tills det sprutade ur öronen. Ska ha samma effekt men inget hände. En kompis gjorde någon häxbryggd men bl.a. Chili och ingefära, men det hjälpte inte heller.

 • livinganddreams.blogspot.com - Svara

  14 maj, 2012 at 18:12

  Ingen erfarenhet av just hallon te personligen men hört ngr som testat och har väl inte direkt funkat. Jag testade bastu, varma bad… för att det var dags och han ville inte ut.. Allting inom sin tid! ;) Försök och tänka på annat så gott det går, du har hela ditt liv framför dig sen med din dotter! :)

  Kram Tess

 • Sara - Svara

  14 maj, 2012 at 18:25

  Heej! Va roligt att det börjar närma sig, jag fick en liten grabb för 6 månaders sen och jag drack hallonbladste innan. Började 2-3 veckor innan förlossningsdatumet och drack 3-4 koppar om dagen. Jag födde 1 dag innan beräknat bf, värkarna började runt 4 på morgonen och in till bb vid 10 sedan 12.25 var han ute. Det gick väldigt fort och bra och det sägs att blödningarna blir mindre av teet vilket det kändes som att det stämde. Lycka till med allt:)!

 • Annelie - Svara

  14 maj, 2012 at 18:31

  Jag drack det! Hände ingenting men gott var det! :)

 • Elin - Svara

  14 maj, 2012 at 18:33

  Halloj! Lästa att du använder Ricin Olja i håret. Kan du inte berätta hur du använder det och hur du upplever det. Det är verkligen en het debatt om Ricin Olja. Må val! :)

 • Sofie - Svara

  14 maj, 2012 at 18:33

  Jag har druckit hallonbladste då jag väntat båda mina döttrar. Första dottern föddes 6 dagar innan beräknad och andra dottern föddes 1 dag efter beräknad. Har ingen aning om teet gjort skillnad men jag har haft två bra förlossningar utan smärtstillande. Lycka till!

 • Annika - Svara

  14 maj, 2012 at 18:33

  Jag drack typ 2 koppar/dag och sista 2 v upp mot 1 liter/dag (var lite förlossningsrädd:)). Tror att det hjälpte, jag var öppen 10cm när jag kom in på bb och födde 2h senare. Så drick på du! Lycka till!

 • Anna - Svara

  14 maj, 2012 at 18:43

  Hej!
  Drack hallonbladste från v. 37 med båda mina tjejer. Fick ca 2 veckor innan båda gångerna, sen vet man inte om det var det som gjorde susen..
  Drack 3 koppar per dag. Kör på, det ska vara bra efteråt också, då det är bra för amningen och mjölkproduktionen. Lycka till!! Kram Anna

 • Jess - Svara

  14 maj, 2012 at 18:48

  Åh varför ska du skynda på det så himla mycket? Koppla av och njut av din graviditet – man veta aldrig om man kommer att få uppleva det igen…

 • Em - Svara

  14 maj, 2012 at 18:52

  Tja! Jag började med hallonbladsthe två veckor innan bf. Började med en kopp om dagen och utökade sedan till två koppar. Min älskade son kom på sin beräknade dag:) Jätteskönt då jag verkligen kände mig färdig att vara gravid, för den gången iaf! All lycka till dig med barnafödande, amning och allt som kommer till!

 • Johanna - Svara

  14 maj, 2012 at 18:56

  Jag började dricka hallonbladste när jag gick in i v.35 och hann bara dricka i en vecka sen kom min lilla prinsessa ut :) <3
  Jag drack 4 stora koppar om dagen och hade i 10 hela torkade nejlikor och det gjorde att jag fick en massa sammandragningar.

 • Fröken Småland - Svara

  14 maj, 2012 at 19:07

  Hej å hallå där!
  Har själv aldrig provat å dricka detta te men däremot har jag väninnor. Dom fick ingen som helst effekt av detta men det är nog olika.
  Jag körde själv med en kur med recinolja. Detta var med mitt andra barn!! Skulle nog inte rekomendera det pga att det är veder värdigt!!!
  Börja må pyton bara av tanken, usch!!
  Men jag blev mest bara besviken då det knappt gav mig ens gaser!!! Alltså värde löst om du frågar mig! Å för det andra inte igentligen värt å pröva heller! Det är bara å andas å gilla läget! Ut kommer dom ändå dom små liven!! Jag lovar dig!
  Lycka till med den nya resan ni har framför er!
  Spännande!
  Kram kram

 • johanna - Svara

  14 maj, 2012 at 19:12

  Drack flera koppar om dagen det sista, min förlossning gick så snabbt så jag höll på att stryka med då jag fick en blödning så jag tappade över 2 liter. Vet dock inte om det var theét eller inte. Dock gick förlossningen super bra och komplikationen kom efteråt. Men tror egentligen inte det var att jag drack det som gjorde att det som hände, hände. Men det ska vara bra för amningen också, lycka till med din lilla flicka. Min lilla Lo är nu snart 5 månader&det finns inget som är mer underbart än detta! Kram

 • Anna - Svara

  14 maj, 2012 at 19:19

  Hej!
  Jag drack massor men inget hände. Hon kom ut precis som du sa, när hon var redo. Rätt gött att det blir så ändå… ;) Tre dagar innan BF blev det.

 • Rebecka - Svara

  14 maj, 2012 at 19:26

  Hej!
  Jag födde min dotter bf+2 i juli.

  Jag drack hallonbladste, dock kallt tre koppar om dagen i slutet då jag inte gillade det varmt(tog lång tid att få ner)hade förberedelseolja sista veckorna, dagen innan vår skatt kom så fick jag en hinnsvepning, sprang i trappor, åt annanas, hallonbladste och myste med min man. Ville inte vänta längre-så kom hon enkelt, smärtfritt(med andningen till enda hjälp) och utan att spricka. En dröm förlossning helt enkelt!
  Lycka till, det är magiskt att föda!

 • Anna - Svara

  14 maj, 2012 at 19:42

  jag drack en kopp om dagen. tror inte det gjorde nån skillnad. åkte in tredje natten jag hade värkar. då va dom 3st på 10min. hon kom ändå inte ut förän 9 timmar efter vattnet hade gått o 15 timmar efter vi kom in på sjukhuset. hon kom dock 8 dagar tidigare än beräknat. visste inte att man kunde dricka 4 koppar om dagen ;) men gott va det!

 • Anja - Svara

  14 maj, 2012 at 19:42

  Jag drack det där teet. Men Humlan kom inte ändå. Hon kom på dagen. 2.5 h tog förlossningen. Kanske var det teet? Kanske är jag bara en jävel på att föda barn? Njut av slutspurten! Hon kommer vara här så himla snart! Lycka till! Det är det sjukaste, jävligaste och mest fantastiska du någonsin kommer vara med om! :)

 • Maria - Svara

  14 maj, 2012 at 19:47

  Hej Carolina

  När jag hade gått över tiden cirka 2 dagar började jag dricka hallonbladste, min älskade dotter föddes 5 dagar senare. Lycka till! Ni kommer att få en supersöt flicka. Ett annat tips är att gå en riktigt jobbig långpromenad. Kram Maria

 • maria - Svara

  14 maj, 2012 at 19:51

  Jag drack hallonbladste från v38 med första barnet. Han kom v39+3 och snabbt gick det ca 7h från första värk. Men jag har hört att hallonbladste främst ska se till att livmodern jobbar så man blöder mindre efter och det kan säkert stämma för jag blödde inte särskilt mycket efter. Gott är hallonbaldste med så prova kan man alltid göra. Jag kommer inte riktigt ihåg hur mycket jag drack men några koppar om dagen iaf.

 • Kristina - Svara

  14 maj, 2012 at 19:54

  Drack som du beskriver. Förlossningen tog sju och en halv timme från vattenavgång. Räknas som snabbt för förstföderska! Andra barnet drack jag inget te men det gick på fyra och en halv timme fr vattenavgång så som förväntat, halva tiden vid en andra förlossning :-) men JÄVLAR vilken smärta. Lovade mig själv att aldrig aldrig skaffa fler :-)

 • Jennifer - Svara

  14 maj, 2012 at 19:58

  Drack hallonbladeste innan sonen kom i oktober, och kan nog inte säga att det hjälpte något tyvärr. Men gott som tusan var det :)

 • Johanna - Svara

  14 maj, 2012 at 19:59

  Åh, vad spännande! Jag var HELT såld på Hallonbladste efter min första, värkarna kom igång efter bara nån timme (han föddes det datum han var beräknad). Det var ett te på lösvikt, tryckte i så mycket det fick plats i en te-sil och lät det dra 10-15 minuter. Med tvåan hände ingenting när jag drack men då var det en annan sort, en färdig påse.. Fast båda mina förlossningar har varit bra och kroppen har blivit återställd ganska snabbt, kanske kan tacka hallonen för det.. Haha. Lycka till!!!

 • mlisan - Svara

  14 maj, 2012 at 20:06

  Hej C! Jag drack hallonsbladste till frukost varje morgon de sista 2 veckorna. Min lilla tös kikade ut två dagar efter beräknad ankomst… Men vem vet, hon kanske hade stannat där inne längre om jag inte druckit? Ja, i vilket fall som helst så var det ett gott te, och det skadar ju aldrig ;) Kram!

 • Carolina - Svara

  14 maj, 2012 at 20:08

  Hej Carolina.
  Vill gärna dela med mig av min erfarenhet ang hallonbladste.
  Har idag två underbara flickor 2,5 och 4 år. Min första förlossning resulterade i akutkejsarsnitt efter 15 h väkarbete. Under den sista månaden med min andra flicka drack jag hallonbladste varje kväll … När det väl var dax hade jag knappt några värkar, kom in till förlossningen var öppen 10cm och efter 1h var hon född..
  Jag är helt övertygad om att hallonbladsteet hjälpte mig. Så bara drick och jag ska hålla tummarna för dig och hoppas på en smidig förlossning. Stor kram till er.

 • Helena - Svara

  14 maj, 2012 at 20:12

  Stopp! Jag drack en halv kopp hallonbladste när jag var gravid och på natten gick vattnet!! Två dagar senare var hon ute. Lite för tidigt född.

  Alltså, det funkar. Men ta det lugnt så inte bebisen kommer för tidigt. Jag behövde bara en halv kopp för att det skulle sätta igång och jag var i vecka 38 (förstföderska).Så spara det där till du är lite närmre beräknat datum är mitt tips!!

  • dede - Svara

   15 maj, 2012 at 10:11

   Man är fullgången i V37 redan så att föda i v 38 är inte för tidigt. Tidigare än beräknat men inte för tidigt..

   Mvh
   Barnmorskan

 • betty - Svara

  14 maj, 2012 at 20:40

  gick över 18 dagar med första barnet så med andra barnet drack jag hallonbladste när jag kom in i v39/40. Fick dock en märklig, långdragen förlossning där jag misstänkte att teet gjorde att värkarna kom igång för tidigt. Kanske var bäst att vänt och få en naturlig förlossning istället. Dock mådde jag väldigt bra av teet, blev mkt lugn o harmonisk. Lycka till!

 • Pilla - Svara

  14 maj, 2012 at 20:46

  Jag började med en kopp och utökade hela tiden. Fick alltid sammandragningar när jag druckit min kopp. I v 40 var jag uppe i 4 koppar/dag. Lycka till:-)

 • Guss - Svara

  14 maj, 2012 at 21:00

  Drack hur mkt som helst till slut, inget hände. Provade med alla knep som tänkas kan (champagne, prostaglandiner, you name it!) men inget fungerade på mig! 15 dagar över tiden blev jag igångsatt. Önskar dig bättre lycka till!!! Kram

 • Fanny - Svara

  14 maj, 2012 at 21:09

  Har inte provat te men jag åt en hel ananas dagen före min tös kom! Om det stämmer eller inte vet gudarna ;) färdknäppen ska ju funka hihi!!

 • Ida Fridalius - Svara

  14 maj, 2012 at 21:16

  Jag tog en kopp på em den 6:e och vaknade på morgonen den 7:e med värkar. Kl 16.47 samma dag är prinsen född!!!

  Lycka till! Glöm inte att andas ordentligt så kommer förlossningen bli kanon!

 • Therese - Svara

  14 maj, 2012 at 21:29

  Hej! Jag fick min son i januari. Drack hur mycket hallonbladste som helst. Har aldrig druckit så mycket te förut….hände ingenting, tyvärr…..kanske inte världens bästa tips:) hihi…du kan alltid prova. Önskar dig lycka till !!

 • Lotta - Svara

  15 maj, 2012 at 00:42

  Lustigt: jag köpte också Hallonbladste igår. Tyckte det smakade ganska gott, tack o lov! Har inte hört ngn som provat, bara läst om det på nätet. Hittade en australiensisk studie som visat på goda effekter. Spännande!

 • Frida - Svara

  15 maj, 2012 at 03:34

  Jag drack två gånger om dagen och min prinsessa kom på beräknat datum. Kombinera med ananas också =)

 • Madelene - Svara

  15 maj, 2012 at 05:02

  Lycka till!!

 • Cecilia - Svara

  15 maj, 2012 at 05:45

  Hej Carolina!

  Jag födde min lilla dotter i Februari. Hade hört att ananas skulle sätta fart, tydligen något enzym där i som sätter fart, så jag åt ananas tre dagar i rad innan BF. Man skall (tyvärr) äta den där hårda ”stammen” i mitten oxå. Vattnet gick på BF dagen :)
  Angående te… om du skall amma kan jag rekommendera Fänkålste. Jättebra för både din och bebisens mage. Jag drack 2 koppar om dagen i början och märkte stor skillnad när jag inte drack det.

  Lycka till!!! Du har det finaste i livet framför dig.

  Kram

 • Emelie - Svara

  15 maj, 2012 at 05:47

  Vet inte om det gör förloppet snabbare, men däremot sägs det ju att blödningarna efter förlossningen blir mindre, och eftervärkarna mindre smärtsamma. Jag hann aldrig prova själv. :) Men jag har hört att det smakar illa..

 • Annika - Svara

  15 maj, 2012 at 05:57

  Hann med 2 koppar sen gick slemproppen. 2 koppar till sen drog värkarna igång och ett dygn senare var lilltösen ute! Likadant för en vän till mig! Lycka till!!

 • Anna - Svara

  15 maj, 2012 at 06:14

  Jag drack teet med mitt andra barn, blev igångsatt på bf+5 så det gjorde ju inte min graviditet kortare direkt! Däremot gjorde det att min livmoder drog ihop sig supersnabbt! Jag kände hur den jobbade redan när jag drack teet! Sen efter jag fött, blödde jag bara ca en vecka jämfört med 6 veckor med första barnet! Jag rekommenderar det verkligen!!
  Nu väntar jag min lilla trea och om några veckor kommer jag börja dricka te igen! ;-)

 • Malin - Svara

  15 maj, 2012 at 06:22

  hej!

  läste att du köpt hallonblads te, jag drack det när jag väntade mitt första barn, började med en kopp men ökade sedan, min fina lilla prins kom 5 timmar efter bf. :) nu ska jag ha mitt andra barn i september och kommer definitivt att dricka det igen, som du säger de kommer inte förens de är redo, men allt som hjälper till (om inte annat för att fördriva tiden) är väl positivt, sen kan jag också starkt rekommendera förberdelseolja som du ska smörja dig med för att mininera risken att du spricker, jag anävnde den och fick sy ett stygn efter förlossningen.

  Hoppas att allt går bra!

 • Fia - Svara

  15 maj, 2012 at 06:34

  Jag har druckit hallonbladste i ca 6 veckor… Nu är jag på BF +5 och inga känningar :( Teet är gott i alla fall och det är ju positivt.
  Jag vill ha bebis NU… helst idag för det är Sofia-dagen idag!

 • Karro - Svara

  15 maj, 2012 at 06:35

  Jag drack 2 koppar om dagen från vecka 35. Sedan ökade jag efter varje vecka. Sista veckan drack jag säkert 4-5 koppar om dagen (med ingefära+kanel+mjölk, för lite extra power) och smak) Jag kände direkt att jag fick förvärkar efter jag druckit teet. Vattnet gick 2 dagar innan BF och sonen föddes 9h efter vattenavgång. Förlossningen fick jättesmidigt och även amningen kom igång direkt! Jag ska föda i juli och tänker göra exakt likadant denna gång B-) Lycka till ! Kram

 • jennie - Svara

  15 maj, 2012 at 06:51

  jag gick upp och ner 10 ggr i ett trapphus i Helsingborg på natten satte det igång men då hade jag ätit 2 hela annanaser oxå

 • Melina - Svara

  15 maj, 2012 at 06:54

  2010-04 fick jag min son och fick rådet att dricka hallonbladste av min kusin som jobbar på Life. och jag körde detta stenhårt Och min son kom samma dag som han va beräknad. Så jag tror på det om man börjar i tid alltså v 30.

 • Christina - Svara

  15 maj, 2012 at 07:07

  Stort grattis! Vet inget direkt om hallonte men jag har ett annat superbra tips för att klara av värkar
  hemma.. Aloe Heat lotion som tigerbalsam fast luktar som tuggummit Jenka.. Smörj med den krämen på ljumskarna när värkarna sätter igång för mig hjälpte det jättemkt! När jag födde mitt första barn var jag öppen 7cm när vi kom in..
  Lycka till nu å tänk att smärtan är positiv och att ni snart har er dotter hos er! Kram

 • susanne - Svara

  15 maj, 2012 at 07:08

  Hej Carolina! Jag drack det :) Dottern var beräknad till 4 nov och kom 31 okt. Jag drack 2 gånger om dagen och började 2 veckor innan hon kom. Dock försökte jag röra mycket på mig på slutet, så vem vet! Lycka till med allt! <3

 • Helena - Svara

  15 maj, 2012 at 07:19

  Hej! Jag drack hallonbladste i slutet av min förra graviditet, jag inbillar mig att det hjälpte trots att jag gick över 1 vecka :) Jag drack ganska många koppar den där sista veckan (ca 5 koppar om dagen)! Lycka till!

 • Johanna - Svara

  15 maj, 2012 at 07:22

  Hej fina du!!! Jag drack hallonbladstee i hopp om att lillan skulle tittat ut tidigare än bf, gick över 16 dagar. Provade även ricinolja när jag gått över tio dagar. Det är nog så att dom små¨liven kommer när dom är redo!! När lillan kom, 16 dagar efter bf va hon sååå liten, 3100g o 47cm.. Så tur att hon stanna lite längre än tänkt! Nu är hon fem månader… Lycka till, En fantastisk tid att gå till mötes!

 • Helena - Svara

  15 maj, 2012 at 07:45

  Jag drack hallonbladste 2 gånger innan min dotter föddes. Hon föddes på samma dag som beräknad förlossning.

 • Frida - Svara

  15 maj, 2012 at 07:55

  Jag drack från vecka 35 och lillan kom till världen i vecka 38+4 efter en fantastisk förlossning! lycka till!

 • Flash - Svara

  15 maj, 2012 at 08:00

  Sex funkar jättebra! Vi fick tagga ner för vår lilla ville titta ut v. 29… I v.36 tittade hon sen ut.. Tror starkt på att det var sexet.. En orgasm räcker hehe…

  Lycka till!
  Kraaam

 • Matilda - Svara

  15 maj, 2012 at 08:11

  Jag drack hallonbladsthé när jag väntade andra barnet, han kom 1 1/2 vecka för tidigt och när jag åkte in på förlossningen var jag öppen 4cm utan att ha känt av det.
  Förlossningen gick som en dans på rosor, fort och underbart!

  Jag drog ihop mig mycket snabbare denna gång och blödde inte många dagar, jag började dricka théet några veckor innan, från det att man får börja dricka och jag tror det hjälpte till att öppna mig och att förlossningen gick så lätt, samt efteråt var det inga problem med något alls.

  Jag tror på att det fungerar, kanske inte för alla men det är värt att testa!

  Lycka till med förlossningen, du är verkligen strålande vacker!

 • Timglasfigur - Svara

  15 maj, 2012 at 08:14

  Jag drack två koppar hallonbladste om dagen från tre veckor innan (har jag för mig.)
  Från att vattnet gick tog det 5.5 timmar innan hon kom ut. Jag hade värkar 4.5 timmar och krystvärkar i 20 minuter ungefär.
  Det var min första graviditet och det hela gick supersmidigt!
  Livmodern drog ihop sig snabbt efteråt med och jag tror att tet hjälpte till lite på traven.
  Lycka till och hoppas att du får en förlossning liknande min! :)

 • K - Svara

  15 maj, 2012 at 08:25

  Jag hinkade hallonbladste, alltså riktigt dekok på hallonblad som jag hittade på en hälsokost, som att det inte fanns någon morgondag de sista veckorna. Tveksamt om det gjorde någon skillnad, min BM skrattade mest åt det, men det kändes spännande och lite nyttigt att vara med och peppa inför förlossningen. Sägs ju att man får fler sammandragningar men som sagt, inte vad jag, eller mina väninnor märkte – vi länsade dock hälsokosten på fältan på de där bladen.

  Lycka till och se till att vila mkt nu!

 • Annelie - Svara

  15 maj, 2012 at 08:45

  Hallonbladste funkade inte alls för mig, däremot ananas. Åt en halv ananas kl.22.00 på kvällen och kl. 01.30 efter drygt 3 timmar gick vattnet. Däremellan var det ett fasligt liv i magen. Vet inte om det berodde på ananasen, men jag är benägen att tro det. Lycka till!

 • Sanna - Svara

  15 maj, 2012 at 09:04

  Jag är gravid i vecka 40 nu, och har druckit hallonbladste sen vecka 36. Två koppar om dagen, och vi får se om det fungerar :)

 • Sofia - Svara

  15 maj, 2012 at 09:06

  Hej!

  Jag drack hallonbladste med start från vecka 35, säkert 4 koppar om dagen…när bebisen kom? 17 dagar över tiden efter igångsättning ;)

  Hoppas det går bättre för dig!
  Kram

 • Åsa - Svara

  15 maj, 2012 at 11:58

  Jag hann bara dricka en kväll. Dagen efter kom han, 2,5 vecka för tidigt. Snabb och ”enkel” förlossning. Satt och kolla på fotboll på krogen 2 timmar innan han föddes :)
  Lycka till!

 • Maie - Svara

  15 maj, 2012 at 12:31

  Jag drack ca 2 koppar om dagen från ungefär vecka 35.
  Hon kom några dagar innan beräknat, allt gick på 6 timmar från första värken och de på förlossningen och bb tyckte att jag både blödde extremt lite och att min livmoder drog ihop sig väldigt fort :)
  Kommer att göra likadant med nummer två :)
  Lycka till!

 • Agnieszka - Svara

  15 maj, 2012 at 13:55

  Jag började med hallonbladste ca 2v innan vår andra bebis. Hon kom på beräknad dag på Bb:Sthlm, bästa förlossningskliniken ever!!

 • MAMMA MU - Svara

  15 maj, 2012 at 17:11

  jag testade ALLT , inget hjälper om inte kroppen är redo

 • Ruth - Svara

  15 maj, 2012 at 19:53

  Jag testade ALLT som fanns. Massor av hallonbladste i flera veckor, färdknappen, springa, gå i trappor blablabla och vad hände, INGENTING!!! blev igångsatt efter 10 dagar och min fina dotter kom 36 h efter igångsättningen! Långt men fanimej den bästa upplevelsen i hela mitt liv, ja alla 36 h:-)

 • Heini - Svara

  15 maj, 2012 at 21:12

  Hej Carolina, jag började gå över tiden. Hade hört någonstans att ananas skulle hjälpa. Så jag köpte färsk ananasjuice och drack ca 2 glas. Efter knappt 2 timmar blev det cirkus i magen, så jag fick sluta dricka. ca 12 timmar senare kom värkarna.Och 12 timmar efter det var min lille parvel född. Lycka till :)

 • Diana - Svara

  16 maj, 2012 at 06:54

  Testa allt, gick över 10 dar och akutkejsarsnitt. De är nog bara att vänta in hormonet som skall sätta igång de hela. Lycka till.

 • Josefine - Svara

  16 maj, 2012 at 17:54

  Hej och MASSA LYCKA TILL nu med förlossningen. Jag gissade fel på ButteflytMessenger hos dig på vernissagen men vad gör det :)

  Själv drack jag flera koppar / dag på hallonbladste på lösvikt och båda barnen kom på dagen de skulle och allt gick smidigt. Med nr två nästan för smidigt men allt gick bra. I tillägg gjorde jag så kallad ”modningsakupunktur” som det heter på norska ( bor i Oslo)

  STOR KRAM

 • Helena - Svara

  16 maj, 2012 at 18:19

  Åh jag trodde på hallonbladste, jag började dricka ett tag innan BF(2 veckor?) men möjligen överdoserade jag…haha om man kan. För vår donna bestämde sig fär att inte komma förens 16dagar efter BF och då fick det även bli snitt då hon inte riktigt ville ut då heller;)

 • Madde - Svara

  17 maj, 2012 at 05:13

  Champagne säger jag bara!!!!! Inte mycket ett halvt glas ska räcka!!!!:)

 • Camilla - Svara

  17 maj, 2012 at 13:57

  Hej hej. Jag tror på hinnsvepning. Gick till barnmorskan 8 dagar före beräknad förlossning, och frågade om hon kunde känna hur öppen jag var. Röra runt lite Li om. Hon sa att jag säkert skulle gå över tiden och att inte ha för bråttom. 1,5 dag senare var dottern min ute:) drack dessutom hallon blads te ett tag före. Förlossningen tog 4,5 timme från första värken. O jag blödde mycket i 1-2 veckor
  efteråt sen ingenting. Tror absolut på diverse metoder;)

 • Madelene, mamma till två - Svara

  18 maj, 2012 at 19:17

  Jag drack hallonbladste med båda mina barn i magen och mina förlossningar gick fort. Första barnet kom på sex timmar och startade med värkar. Andra barnet kom på fyra timmar med vattenavgång.
  Lycka till! Det är sjukt häftigt att föda barn!
  Kram

 • Elly - Svara

  18 maj, 2012 at 20:23

  Ananas!!! Jag käkade ananas för jag hade dille på det fast ananas chunks del monte.. Alltså på burk! Färsk får man ju ont i munnen av. Jag åt MASSOR o gick över 2 dagar. Drack också hallonbladste :) lycka till med allt!!

 • Tofva - Svara

  21 maj, 2012 at 05:52

  Jag drack det oxå, hände inte ett skit. Gick två veckor över tiden iaf. Vissa säger att färsk annannas kan sätta igång det, testade det med-rippoff!

 • Nattalie - Svara

  28 maj, 2012 at 20:04

  Jag var så himla trött på att vara gravid i v 37 så jag drack hallonbladste, käkade en ananas om dagen (såg inte alls konstigt ut o släpa hem en papperskasse full med ananasar haha) åt kryddstark mat och sprang i trappor. Var lite manisk där ett tag… Dock kom vår lilla Alde en dag innan bf bara så inte var det värt mödan inte. Dock hade vi sex dagen innan så det kan ju vara värt att prova! :)

 • Marie - Svara

  15 augusti, 2012 at 13:02

  Jag drack hallonbladste i slutet av min graviditet och fick en smidig förlossning. Den bästa effekten var att jag inte blödde så mycket efteråt. Tror det var http://www.hallonbladste.se som jag köpte mitt te.

Kommentera