Igelkott på besök i trädgården:

Solögas bok, Djurensspråk säger,

Släpp in kärleken i ditt liv. Det är dags att öppna ditt hjärta. Min gåva till dig är att ge och få kärlek. Var inte rädd för kärleken…

 

Godmorgon mina finingar!

Jag har känt mig ganska stängd innan semestern, ni vet känslan när livet bara flyter på och man har så fruktansvärt mycket att göra att man inte hinner tänka en hel tanke. Man kanske hinner tänka en halv ibland men längre än så kommer man inte, det blir blackout i hjärnan.

Då kan jag ibland känna att jag inte riktigt släpper in kärleken i mitt liv, jag hinner inte. Jag stänger av jag skyndar på. Jag öppnar inte upp.

När jag hade en utställning för ett tag sedan fick jag solögas böcker av en fin tjej, jag blev väldigt glad för jag vet att djur och växter ger oss tecken och alltid har gjort.

Så var vi hemma hos vänner, Alicia behövde en extra tröja och jag gick till bilen för att hämta den… och då stod den bara där framför mig och tittade mig i ögonen. En liten underbar igelkott, jag gick fram till den satte mig ner och den blev inte rädd, snarare tvärtom. Jag hämtade lite grädde till den och den åt snabbt och glupskt.

När jag nästa dag tittade vad den betydde, blev jag alldeles till mig. Den lilla igelkotten hade kommit med ett magiskt budskap. Tack

Love C

6 reaktioner på “Igelkott på besök i trädgården:”

 • Linda skriver:

  Men allvarligt varför klagar ni på detta? Att ge dom mjölk det gjorde jag när jag var liten och dom igelkottarna klarade sig utmärkt.

 • lENA skriver:

  Man ska inte ge något djur mjölk inte ens katter som jag sett att du gjort deras magar grejar inte det bara så du vet

 • Kat skriver:

  Lövely

 • Maria skriver:

  Jag bor i grönområde och har både igelkottar och harar och fåglar. Vad dom alla är fina. Men ska man ge mjölk hört dom ska ha vatten och kattmat?

 • Evelina skriver:

  Hej bästa Carolina,

  ni gav den väl INTE MJÖLK. För det misstaget har jag gjort och det är mycket farligt för deras små magar. Och som Fredrika skriver ”ge den kattmat istället OCH VATTEN.

  du är bäst tjejen

 • fredrika skriver:

  FYI:
  Vilda djur klarar av att finna sin egen föda, så det finns ingen orsak att mata dem. Om man absolut vill ge mat åt en igelkott, kan man bjuda på kokt kött eller fisk i små bitar. Det är viktigt att INTE mata igelkottar med vanlig mjölk, eftersom deras magar inte kan smälta mjölk/laktos.
  – Ge den kattmat nästa gång, antar att ni har det hemma till era kattbesök?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@misscarolinagynning