godisråttor

Godmorgon finingar! 

Lördag idag;) underbart! Är så trött efter en intensiv vecka att jag inte ens orkar åka till stallet, kanske senare… 

Minns ni att jag mådde väldigt dåligt förra veckan… nu vet jag varför… Barcelona, Åbo… just nu är världens så vidrig så jag måste sluta mig i min bubbla. 

Jag orkar inte ens läsa mer,PRAY  For the world är vad som borde stå på allas instgram för just nu är vi alla drabbade, ondskan tar inte hänsyn till någon inte ens en ensam mamma som rullade sin barnvagn i Åbo och blev knivhuggen i nacken och dog??? Det är så smärtsamt så sorgligt, så meningslöst. 

Jag har svårt för att bara fortsätta med mitt vanliga liv när det är såhär, jag är rädd. Vi är inte säkra någonstans. Och det verkar eskalera. 

Hur känner ni? Kan vi inte prata om detta!? 

Så nu är det lördag och barnen skriker efter Lördagsgodis! Får väl åka till centrum och handla lite… även om mina tankar idag är någon annanstans! 

Love C 

8 reaktioner på “godisråttor”

 • Jennie skriver:

  Hej. Jag är också rädd. Men det jag tycker är värst är att jag inte riktigt vet vad jag ska vara rädd för. Ska jag vara rädd när jag åker tåg? Kan jag andas ut när jag är framme? Ska jag vara rädd på universitet? En byggnad med massor av människor, det låter som att det skulle kunna vara nästa mål. Ska jag vara rädd hela dagen? Inte kunna andas ut för än familjen är samlad hemma igen. Men då i stället oroa mig för mina andra när och kära. Var befinner sig alla? Är alla säkra? Är alla hemma hos sina nära och kära så att vi alla kan andas ut över att vi klarade oss den här dagen för att sedan börja om? Jag försöker befinna mig i en ”naiv” bubbla, att det är lugnt, inget kommer hända oss. Försöker tänka att vi lever i ett säkert land där det är väldigt liten sannolikhet att något så hemskt skulle drabba oss. Men det har ju drabbat oss! Verkligheten finns ju där hela tiden. Vad är det som skulle kunna rädda den här världen? Vad behövs? När kommer vi kunna andas ut? Kommer vi någonsin kunna göra det? Så många frågetecken, så mycket oro. Vilken värld har jag fött in mina barn i……

 • Anne skriver:

  Ang Terror och oroligheter. Mina tankar går till alla offer. Fruktansvärt. Här i Sverige blir det allt värre. Tacka våra politiker för det. Dom vill ju t o m ta hem is män från syrien man tror inte det är sant Dom ska inte komma över gränsen sverige kan inte rädda hela världen. Vi öppnar våra hjärta för dom med tak över huvudet mat o trygghet och vad gör dom ???… det är något som inte stämmer politikerna vet inte hur verkligheten är. Dom sitter tryggt där dom bor. Jag vågar inte gå ut själv på kvällarna i Helsingborg längre. Är orolig när min vuxne son är ute och roar sig. Min mamma har blivit rånad i hemmet. Nääää fyyy faaan rent ut sagt. Svenka folket bestämmer nästa val hur Sverige ska utvecklas. Lyssna på jimmy åkesson. Heja SD.

 • Petra skriver:

  Jag håller med dig i mycket du skriver. Terrordåd världen över nu Barcelona och Åbo. Vart härnäst? De är inte frågan om utan när och var.. Men jag känner även bara att öppna tidningen eller lyssna på nyheter så är det någon som skjutits till döds, just nu en kille på 25 år hela livet framför sig. Eller 40 dödsskjutningar i Malmö i år. Våltäckt på en ung tjej är rubriker män möter dagligen i tidningar.. vårt är samhället på väg? de är hemskt, sorgligt och ger en uppgivenhet hur avtrubbat samhälle blivit då de blivit en ”vardag” de hemska som sker. Vart är världen på väg?

 • Sofie skriver:

  Håller med. Allt detta gör mig rädd. Bor i en mindre lugn ort till en av våra största städer i Sverige och kan på riktigt säga att jag undviker att åka dit om jag inte måste.
  Vi har det bra hemma och göra aktiviteter i naturen och undviker folksamlingar. Hemskt men ja allt detta har påverkar mig…

 • Mee skriver:

  Ok, så du påstår på fullaste allvar att du är synsk? Eller vad? Ibland undrar jag om det inte börjar slå över en aning.

 • Maria skriver:

  Bra att du nämner terrordåden. Is måste stoppas. Detta går inte längre. Tillvaron blir otrygg och människor dör. Tänker på anhöriga med. Så tungt med sorg. Otäckt är det men nog hade dom kunnat gå åt hårdare mot is. Det hindrar mej inte att resa för jag tror på ödet. Men vi vill ju inte ha en sådan värld med terror utan vill vara trygga. Ha det fint och kramis.

 • Anna skriver:

  Syftet med terrorn.. De vill skapa rädsla genom sin makt. Vill att vi ska vara rädda, misstänksamma. Vill skapa kaos. Jag vill kämpa för empati, omsorg mot mina medmänniskor. Jag tycker vi är på väg mot ett samhälle av likgiltighet och att vi inte bryr oss.. Många rycker på axlarna och verkar inte alls berörda, så länge det inte drabbar dig/mig/oss. Fruktansvärt!!! Vi måste vara starka och hjälpa varandra. Tillsammans! Tyvärr så tror jag att terrorn bara skapar ännu mer främlingsfientlighet och rädska mot människor från andra länder/kulturer.
  Tack Carolina för att du är den du är. Du inspirerar mig med din konst, hela din personlighet. Att våga vara människa med ”fel” och brister. Du är ”one of a kind” och håll-käften fin-både insidan och utsidan 💗
  Kärlek till dig, ha en fin helg! Kram Anna

 • Ella skriver:

  Hej Carolina. Jag läser din blogg då och då, och kan känna igen mig i så mycket av det du skriver. Vilsenheten, rädslan…känslan som pockar på att nu, snart händer något. Jag vill också prata med någon om det men det är som att alla går runt med skygglappar. Det gör mig stingslig inombords, och gör att jag vill skrika rakt ut: ”hallå! Vi måste göra något. FORT”! Vi måste vända dessa villfarna som tror att deras väg är den enda rätta. Det finns så mycket ondska…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@misscarolinagynning