RISITUTTI

I samarbete med Risifrutti

 

Hej alla fina läsare… Nu ska jag berätta något väldigt viktigt som gäller alla er kvinnor där ute. En av mina största rädslor är att drabbas av bröstcancer. Det är en fruktansvärd sjukdom, precis som all annan cancer, och jag har flera i min närhet som drabbats. Bara tanken av att jag själv skulle drabbas får mig att må dåligt och jag tänker extra mycket på mina barn och min rädsla för att inte få vara med i deras uppväxt.

I onsdags skulle jag gått på årets viktigaste frukost som Risifrutti arrangerade tillsammans med Bröstcancerfonden men eftersom jag var nere i Skåne på inspelning så missade jag tyvärr den. Risifrutti vill visa sitt stöd till Bröstcancerfonen och de kommer därför under ett par veckor framöver byta namn på vissa av sina förpackningar till Risitutti. Syftet med Risifruttis frukost var att utbilda och förklara hur viktigt det är att ”kolla en extra gång”. Alla måste verkligen undersöka sina bröst kontinuerligt för att kunna upptäcka knölar. Vi kan smidigt kolla våra bröst på egen hand någon gång då och då hemma, känn efter när du duschar eller smörjer in dig.

Helt sjukt att var nionde kvinna faktiskt drabbas av bröstcancer och att just upptäcka bröstcancer i tid har verkligen en stor betydelse. Skämmande att veta att det skulle kunna vara du eller jag som blev en av dom drabbade. Så gör mig en tjänst och kolla er en extra gång!

I videon nedan kan ni få instruktioner för hur ni kan känna på era bröst.

#kollaenextragång #risitutti #bröstcancerfonden #klämdagen #älskalivet

14 reaktioner på “RISITUTTI”

 • eva skriver:

  risifrutti, usch ! socker slisk och ris

 • Lena skriver:

  Ironiskt att det är Risifrutti som har kampanj! Så mycket cancerframkallande ämnen och annan skit som den där lilla bägaren innehåller. Säljer dom dåligt och måste hitta på nåt ”medmänskligt”?

 • Jeanette skriver:

  Åh vilken rolig t-shirt, vill oxå ha, var hittar man den?

 • Lisa skriver:

  Vad fjantiga folk är och elaka. Vad har Carolinas implantat med saken att göra? Det säger mer om er. För det första kan man och ska känna på sina bröst oavsett om man har implantat eller inte. I många fall är det dessutom enklare att känna en förändring om man har implantat. För det andra handlar inte detta om Carolinas bröst utan att hon lyfter en viktig fråga som många ofta glömmer bort. Foka på den istället och sluta bry er om någon annans bröst är implantat eller inte. Småaktigt!

  • Molly skriver:

   Hur menar du? Vi har väl inte sagt något annat än att det ör vida känt att implantat gör det mycket svårare att upptäcka ev cancer. Oavsett hur mycket du klämmer och känner. Men du ör förmodligen för ung för mammografi så du vet inte vad vi menar.
   Och eftersom Carolina uttrycker stor oro undrar jag hur hon tänker ang sina implantat vs rädsla.

 • Isabel skriver:

  Stora eller små, bara fett eller även lite silicon, vem bryr sig… Det är ju grymt med alla företag som lyfter viktiga frågor, frågan är hur mycket socker som finns i Risifrutti numera? Jag har inte ätit dem på flera år. Socker kan ju nämligen påverka att cancerceller växer fortare (iaf i möss).
  kram!

  • Nita skriver:

   Risifrutti innehåller olika typer av socker, både naturligt och tillsatt.
   Om man väljer att prata om all sorts socker (sackaros, fruktos, glukos, laktos etc) i form av sockerbitar, kan man säga att Risifrutti innehåller 5 och 1/2 sockerbitar. Med andra ord innehåller Risifrutti 2 sockerbitar av naturligt förekommande socker, (mestadels från mjölk och bär), resten (3,5 sockerbitar) är tillsatt socker. Beräkningarna baseras på att en sockerbit väger 3,6 gram.

 • Anne skriver:

  Hej. Skulle ställa samma fråga som ovan. Måste va svårt att känna med inplantat. Ta ut dom G mycket snyggare med små bröst. Va förebild för dom yngre. Länge Leve små brööööööst

 • Marika skriver:

  Tack för påminnelsen! Vet du om man kan ladda ner app el nåt som en påminnelse? ”Klämdagen” var hittar man den? Hade vart jättebra att ha i telefonen. Har ingen rutin alls, vilket man borde ha. Hittade en knöl förra sommaren som en liten ärta, klart jag blev rädd! Det togs prov på den och enl läkaren så kunde man få sånt hormonellt. Hm den sitter ännu där men den är inte förändrad i alla fall.

  Till nåt ytligt då.. säljs t shirten nånstans?
  Plus en till fråga vad har du för färg på ditt läppglans läppstift?
  Tack för en härlig blogg Carolina och tack för den inspiration du ger <3

 • Molly skriver:

  Du har ju inplantat vilket gör det mycket svårare att upptäcka. Hur tänker du kring det?

  • Oj! skriver:

   Yllom: syftar du verkligen på silicon? Eller vill du bara säga ditt ”sk. Namn” …. Ramona? Anomar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@misscarolinagynning